Τι κάνει ένας καθαρισμός αποχέτευσης;

Ένα στόμιο αποχέτευσης παρέχει πρόσβαση στην κύρια γραμμή αποχέτευσης και βρίσκεται έξω από το σπίτι σας στην μπροστινή ή πίσω αυλή. Οι αποχετεύσεις συνήθως περνούν απαρατήρητες μέχρι να υπάρξει πρόβλημα. Μοιάζουν με καλυμμένους σωλήνες που εξέχουν μερικές ίντσες πάνω από το έδαφος. Ένα στόμιο καθαρισμού αποχέτευσης επιτρέπει σε ένα φίδι ή ένα εργαλείο υδροβολής να διαλύσει την απόφραξη και να επαναφέρει τη λειτουργία των πραγμάτων.

Επειδή όλοι οι σωλήνες αποχέτευσης περνούν κάτω από τα θεμέλια του σπιτιού σας, δεν μπορείτε να δείτε πότε υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν επίσης αποχετεύσεις καθαρισμού που βρίσκονται έξω από το σπίτι σε μια γραμμή ανά 100 πόδια μέχρι να φτάσουν στην κύρια γραμμή αποχέτευσης. Μερικοί σωλήνες που καταλήγουν στη στοίβα συνήθως κάπου λυγίζουν, και το στόμιο καθαρισμού στη στοίβα είναι καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην απόφραξη από το να αφαιρέσετε ένα εξάρτημα όπως μια τουαλέτα για να φτάσετε στην απόφραξη. Ο καθαρισμός αποχέτευσης είναι ένα σημαντικό μέρος του συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων και διάθεσης αποβλήτων του σπιτιού σας, ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν ακούσει ποτέ γι' αυτόν.

Και μερικές φορές δεν χρειάζεστε καν εργαλεία για να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά, αν δείτε στάσιμα νερά στους σωλήνες καθαρισμού. Τώρα, η εύρεση των σωλήνων καθαρισμού του αποχετευτικού σας δικτύου μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, επειδή τα διάφορα σπίτια τις έχουν σε ελαφρώς διαφορετικές θέσεις στις αποφράξεις περιστέρι. Και όταν το αποχετευτικό σας σύστημα είναι θαμμένο κάτω από την πλάκα και στην αυλή, το αποχετευτικό δίκτυο καθαρισμού παίζει ζωτικό ρόλο στη διάγνωση τυχόν προβλημάτων. Αλλά ακόμη και αν βρίσκεστε σε ένα παλαιότερο σπίτι που χτίστηκε χωρίς αποχετευτικό αγωγό, είναι πιθανό να χρειαζόταν κάποια στιγμή και να εγκαταστάθηκε.

Δεδομένου ότι οι σωλήνες αποχέτευσης εγκαθίστανται με ελαφρά κλίση για να λειτουργούν με τη δύναμη της βαρύτητας, τα στάσιμα νερά στους σωλήνες καθαρισμού σας σημαίνουν ότι υπάρχει μια διακοπή ή μια κοιλιά στη γραμμή που προκαλεί το νερό να μην αποστραγγίζεται προς τη γραμμή της πόλης. Αν και δεν αποτελεί συνηθισμένο θέμα συζήτησης, οι καθαρισμοί αποχέτευσης γίνονται σημαντικό θέμα μόλις αρχίσετε να έχετε προβλήματα με το αποχετευτικό σας σύστημα. Οι σωλήνες καθαρισμού αποχέτευσης βρίσκονται συνήθως κάπου έξω κοντά στην περίμετρο του σπιτιού και συνδέονται με την κύρια γραμμή αποχέτευσης.