Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη γραμμή αποχέτευσης;

Κάθε 18 έως 22 μήνεςΓενικά, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να καθαρίζουν τις αποχετευτικές τους γραμμές κάθε 18 έως 22 μήνες για να διασφαλίσουν ότι οι σωλήνες τους είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένοι από αποφράξεις σε πρώιμο στάδιο. Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός των αποχετευτικών αγωγών είναι πολύ μεγάλη. Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων αποχέτευσης, ιδίως αν έχουν παλαιότερο σπίτι και δεν έχουν εξασφαλίσει την υπηρεσία αυτή πρόσφατα. Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, ο καθαρισμός της αποχετευτικής σας γραμμής μπορεί να διαρκέσει από μισή έως 5 ώρες. Παρόλο που το νερό και τα υδραυλικά σας είναι συνδεδεμένα με μια δημοτική πηγή ή ένα σηπτικό σύστημα, εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση των αποχετευτικών γραμμών στην ιδιοκτησία σας. Το κόστος για την αντικατάσταση της κύριας σύνδεσης αποχέτευσης του σπιτιού σας μπορεί να ποικίλλει ευρέως, αλλά μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια. Έτσι, όταν εξετάζετε εταιρείες καθαρισμού αποχετεύσεων, βρείτε μια επαγγελματική εταιρεία που μπορεί να πραγματοποιήσει επιθεώρηση βίντεο των αποχετεύσεών σας.

Το δεύτερο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε με αρκετούς καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση. Παρόλο που μπορεί να μην σκέφτεστε τις γραμμές αποχέτευσης όπως θα κάνατε με τα άλλα υδραυλικά του σπιτιού σας, είναι ένα κρίσιμο κομμάτι των υδραυλικών εγκαταστάσεων που πρέπει να προσέξετε. Ωστόσο, εάν είχατε ιστορικό αργής αποστράγγισης των υδραυλικών σας γραμμών, ρίζες δέντρων που διεισδύουν στις γραμμές ή ζείτε σε παλαιότερο σπίτι, τότε ο καθαρισμός της κύριας γραμμής από έναν επαγγελματία που χρησιμοποιεί τεχνικές νερού υψηλής πίεσης μπορεί να αξίζει αυτή την επένδυση. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό της αποχέτευσης, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να έχετε μια σύγκριση μεταξύ των δύο εταιρειών για το τι προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία σε σύγκριση με τις άλλες, στις αποφράξεις περιστέρι.

Βασικά, εάν οι γραμμές αποχέτευσης δεν έχουν λάβει συντήρηση εδώ και αρκετό καιρό και έχουν υποστεί βλάβη λόγω έλλειψης προληπτικής φροντίδας, η κάλυψη δεν θα επεκταθεί. Υπάρχουν επίσης λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ελέγχετε τις γραμμές αποχέτευσης πιο συχνά και αυτό εξαρτάται από την ηλικία του σπιτιού, τη νέα κατασκευή, τη νέα ιδιοκτησία σπιτιού και αν παρατηρήσετε συμπτώματα. Οι γραμμές αποχέτευσης αποτελούν σημαντικό μέρος του συνολικού υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας, ωστόσο συχνά παραβλέπονται. Με την πάροδο του χρόνου, το χαρτί τουαλέτας, οι σερβιέτες, τα χαρτομάντιλα προσώπου, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και πολλά άλλα μπορούν να φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, προκαλώντας δραματική απώλεια στη λειτουργία των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.

Εάν οι σωληνώσεις σας υπέστησαν ζημιά λόγω κακής κατασκευής ή εάν το πρόβλημα απομονώνεται στα όρια των θεμελίων του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να καλύπτεστε με ασφάλιση αντικατάστασης γραμμής αποχέτευσης μέσω του συμβολαίου σας.