Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός μιας γραμμής αποχέτευσης;

Η αποκατάσταση των βουλωμάτων της κύριας γραμμής μπορεί να κοστίσει διπλάσια. Για την πιο ανέξοδη λύση, δοκιμάστε τη μέθοδο με βεντούζα και τις συμβουλές καθαρισμού με φιδάκι αποχέτευσης που περιγράφονται λεπτομερώς παραπάνω μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε επιβράδυνση στην αποστράγγιση του νερού. Μπορεί να σχετίζεται με τη λανθασμένη εγκατάσταση ενός καθαρισμού, την έλλειψη πρόσβασης στη σωστή αποχέτευση ή ακόμη και με τη λανθασμένη ροή του συστήματος αποχέτευσης που οδηγεί τα απόβλητα κατευθείαν πίσω στο σπίτι. Η διαδικασία του καθαρισμού της γραμμής αποχέτευσης μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα και είναι εργασία που εκτελείται γενικά από αδειούχο υδραυλικό.

Μια επιθεώρηση με βίντεο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα μπορούσε επίσης να αυξήσει το κόστος καθαρισμού αποχέτευσης αποχέτευσης, εάν απαιτείται για τον εντοπισμό της απόφραξης πριν από τον καθαρισμό. Εάν οι γραμμές αποχέτευσης και το σύστημα είναι παλαιότερα, θα μπορούσαν να είναι κατασκευασμένες από πηλό ή χυτοσίδηρο, ο οποίος φθείρεται με την πάροδο των ετών και τελικά ραγίζει. Λόγω της φύσης της απόφραξης που προκαλείται από τις ρίζες των δέντρων, ο επαγγελματίας μπορεί σπάνια να τις αφαιρέσει και να ξεβουλώσει τον αγωγό αποχέτευσης χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσει εντελώς τους σωλήνες. Εάν η γραμμή αποχέτευσης είναι φραγμένη, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ρίζες δέντρων, σε συσσώρευση βρωμιάς ή λυμάτων ή ακόμη και σε ετοιμόρροπους σωλήνες που έχουν γεράσει και πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως.

Υπάρχουν διάφορα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς πρέπει να είναι η κανονική λειτουργία της γραμμής αποχέτευσης. Για να εκτελέσει την επιθεώρηση της κύριας γραμμής αποχέτευσης, ο τεχνικός τοποθετεί μια μικρή κάμερα στο άκρο του κοχλία και την περνάει μέσα από τον σωλήνα αποχέτευσης 1 για να εντοπίσει την ακριβή θέση της απόφραξης ή να εκτιμήσει τον κίνδυνο απόφραξης των σωλήνων σας στο μέλλον. Μπορεί να χρειαστεί μόλις μία ώρα για τον εντοπισμό και την επίλυση του προβλήματος ή, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να έχετε εργολάβους υδραυλικών εγκαταστάσεων να εργάζονται για την εκσκαφή μιας αποχετευτικής γραμμής για αρκετές ημέρες. Συνήθως, ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε πόσες αποφράξεις υπάρχουν στη γραμμή σας είναι να αναθέσετε σε έναν επαγγελματία να πραγματοποιήσει επιθεώρηση της γραμμής αποχέτευσης με κάμερα.

Αν και δελεαστικά, τα διαθέσιμα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης DIY στις αποφράξεις περιστέρι θα πρέπει μάλλον να είναι η τελευταία σας λύση για τον καθαρισμό των αποχετευτικών γραμμών και των φραγμένων αποχετεύσεων. Αν βλέπετε κομμάτια φύλλων ή συντρίμμια στην τουαλέτα όταν τραβάτε το καζανάκι ή όταν αυτή βουλώνει, μπορεί να έχετε πρόβλημα με τη γραμμή αποχέτευσης και τις ρίζες των δέντρων σας. Είτε είστε έμπειρος είτε ολοκαίνουργιος ιδιοκτήτης σπιτιού, ο εντοπισμός του πότε και αν χρειάζεται να καθαρίσετε την κύρια γραμμή αποχέτευσης δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Παρόλο που κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες, ο καθαρισμός της κύριας γραμμής είναι καλύτερο να γίνεται κάθε 18-22 μήνες ή όποτε έχετε κάποιο πρόβλημα απόφραξης ή αργής αποστράγγισης.

Οι χωροκατακτητικές ρίζες των δέντρων μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά υδραυλικά προβλήματα, ειδικά σε παλαιότερες γειτονιές με γραμμές αποχέτευσης από πηλό.