Γιατί απαιτείται καθαρισμός του αποχετευτικού δικτύου;

Ο τακτικός καθαρισμός των συστημάτων αποχέτευσης μπορεί να αποτρέψει αποφράξεις, φραγμένους υπονόμους, υπερχείλιση και δαπανηρές επισκευές. Μικρά συντρίμμια και συσσώρευση λίπους μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα προβλήματα στην πορεία, εάν οι γραμμές δεν καθαρίζονται και δεν επιθεωρούνται τακτικά, όπως και οι κακώς εγκατεστημένοι ή κατεστραμμένοι σωλήνες. Ένα σύστημα συλλογής λυμάτων είναι συνήθως ένα δίκτυο σωλήνων, φρεατίων, καθαρισμών, παγίδων, σιφώνων, σταθμών ανύψωσης και άλλων απαιτούμενων κατασκευών για τη συλλογή όλων των λυμάτων από μια περιοχή και τη μεταφορά τους σε μια μονάδα επεξεργασίας ή ένα σύστημα διάθεσης. Οι συνδυασμένοι καθαριστές αποχετεύσεων μπορούν να μεταγγίσουν το πλεονάζον υγρό που μεταφέρεται στο σώμα των απορριμμάτων πίσω στη γραμμή αποχέτευσης όταν τελειώσει ο καθαρισμός.

Η διενέργεια επιθεώρησης και καθαρισμού ρουτίνας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία ενός συστήματος αποχέτευσης ή ομβρίων. Ο προγραμματισμός τακτικών υπηρεσιών καθαρισμού αποχέτευσης από την The Plumbing Authority είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσετε τα πράγματα σε βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας στο σπίτι σας. Ένα συνδυαστικό μηχάνημα θα απομακρύνει γρήγορα τις αποφράξεις, θα καθαρίσει ολόκληρο το σωλήνα και θα αφαιρέσει το υλικό που προκάλεσε την απόφραξη, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος αποχέτευσης. Όταν μια γραμμή αποχέτευσης ή αποχέτευσης αποκτά μερικό βούλωμα, μπορεί να προκαλέσει την καθήλωση και τη στασιμότητα του νερού στις παγίδες και κατά μήκος των διαδρομών στις αποφράξεις περιστέρι..

Τα συστήματα αποχέτευσης μπορεί να βρίσκονται πάνω ή κάτω από το έδαφος και συνήθως διέρχονται παράλληλα με δρόμους, κατοικίες, εμπορικές και οικιστικές κατασκευές. Το μηχάνημα καθαρισμού αποχετεύσεων συγκρατεί με ασφάλεια τα συντρίμμια και το νερό στο σώμα, το οποίο σφραγίζεται με ένα παρέμβυσμα από νεοπρένιο. Είτε οι γραμμές αποχέτευσης έχουν φράξει από λίπος, ρίζες, συσσώρευση σαπουνιού, προϊόντα γυναικείας υγιεινής ή άλλα, πρέπει να το φτιάξετε γρήγορα. Ένα συνδυασμένο μηχάνημα αποχέτευσης μπορεί να μεταφέρει 5 έως 15 κυβικά μέτρα υλικού, συμπεριλαμβανομένων υγρών και στερεών, στο σώμα απορριμμάτων.

Οι γραμμές αποχέτευσης που έχουν ιστορικό απόφραξης, απόφραξης, αργής αποστράγγισης ή διείσδυσης από ριζικά συστήματα δέντρων θεωρούνται υψηλού κινδύνου για μελλοντική απόφραξη. Είναι ασφαλέστερο να εξοπλίσετε τα συνεργεία σας με ένα συνδυασμένο μηχάνημα καθαρισμού αποχετεύσεων από το να χρειαστεί να εισέλθουν στο σύστημα αποχέτευσης για να απομακρύνουν τις αποφράξεις με το χέρι. Η γραμμή αποχέτευσης μπορεί να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση χωρίς ενδείξεις απόφραξης ή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά 40 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να συσσωρευτούν μέσα στις γραμμές αποχέτευσης ορυκτά, λίπη, τρίχες, τρόφιμα και άλλα φραγμένα υλικά. Τοποθετημένο σε ένα πλαίσιο που διατίθεται στο εμπόριο, ο χειριστής μπορεί να μεταφέρει γρήγορα το υλικό στο χώρο επεξεργασίας ή απόρριψης και να επιστρέψει στην περιοχή εργασίας για να συνεχίσει τη διαδικασία καθαρισμού.