Καλύπτονται οι σπασμένοι σωλήνες αποχέτευσης από την ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού;

Εάν ο σωλήνας έχει υποστεί ζημιά εκτός των ορίων της ιδιοκτησίας σας, η επιδιόρθωσή του εναπόκειται σε όποια οντότητα κατέχει το κατεστραμμένο τμήμα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ξαφνικές ρωγμές σε σωλήνες ή κάθε άλλου είδους ζημιά που προκύπτει από απροσδόκητους λόγους. Εάν ένας ασφαλιστής διαπιστώσει ότι η αμέλεια ή η ανεύθυνη χρήση προκάλεσαν την απώλεια μιας γραμμής αποχέτευσης, ο ασφαλιστής μπορεί να αρνηθεί την απαίτηση. Εκτός από τη συντήρηση των σωληνώσεων του σπιτιού σας, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε ένα ισχυρό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ιδιοκτήτες σπιτιού που να περιλαμβάνει κάλυψη αποχέτευσης και αποχέτευσης για την προστασία από τέτοιου είδους ζημιές.

Εάν η ασφαλιστική σας εταιρεία συμφωνήσει να πληρώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στους σωλήνες αποχέτευσης, τότε θα έχει πρόσβαση πρώτα στο κόστος του σπιτιού σας. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες ασφάλισης κατοικίας προσφέρουν κάλυψη των αποχετευτικών γραμμών ως προσθήκη στα τυπικά συμβόλαια ιδιοκτητών κατοικιών. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους συνήθεις τρόπους με τους οποίους οι γραμμές αποχέτευσης υφίστανται ζημιές είναι με μέσα που μπορούν να προληφθούν, άρα και να μην είναι ασφαλιστέα. Ένα ελαττωματικό σύστημα αποχέτευσης μπορεί να κοστίσει χιλιάδες ευρώ για επισκευή και το τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας μπορεί να μην είναι σε θέση να σας καλύψει.

Ίσως ο σωλήνας να έχει διαβρωθεί ή οι βαλβίδες να είναι ελαττωματικές όλα αυτά είναι πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν δαπανηρή ζημιά, αλλά θα είναι πολύ φθηνότερο να διορθωθούν πριν γίνουν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, αν έχετε ένα νεότερο σπίτι με σωλήνες από πηλό ή PVC, μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε χωρίς ασφάλιση γραμμής αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι. Για παράδειγμα, η κάλυψη των γραμμών εξυπηρέτησης της American Family καλύπτει υπόγειες σωληνώσεις και συστήματα καλωδίωσης, συμπεριλαμβανομένων της μετάδοσης δεδομένων, της θέρμανσης, της πρόσβασης στο διαδίκτυο, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της διάθεσης αποβλήτων και των συστημάτων ύδρευσης. Η μεγαλύτερη σκέψη εδώ είναι ότι ένα αυτόνομο συμβόλαιο δεν θα καλύψει τυχόν ζημιές στο σπίτι σας που προκαλούνται από τη γραμμή αποχέτευσης.

Για παράδειγμα, εάν υπήρχε μια έκρηξη στην αυλή σας και αυτό προκαλούσε τη γραμμή αποχέτευσης ή την αποκοπή, η ζημιά θα καλυπτόταν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ιδιοκτητών σπιτιού σας με την επιφύλαξη του εκπιπτόμενου ποσού σας. Η αντικατάσταση του μεταλλικού σας σωλήνα με πλαστικό σωλήνα (αν έχετε την οικονομική δυνατότητα) θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου να εισχωρήσουν οι ρίζες των δέντρων στον σωλήνα και να τον καταστρέψουν. Παρόλο που οι νεότερες κατασκευές μπορεί να μην χρειάζονται αρχικά κάλυψη της γραμμής αποχέτευσης, είναι καλύτερο να αποκτήσετε την προστασία καθώς το ακίνητο παλιώνει.