Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται μια κύρια γραμμή αποχέτευσης;

Κάθε 18 έως 22 μήνεςΓενικά, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να καθαρίζουν τις αποχετευτικές τους γραμμές κάθε 18 έως 22 μήνες για να διασφαλίσουν ότι οι σωλήνες τους είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένοι από αποφράξεις σε πρώιμο στάδιο. Εάν οι σωληνώσεις σας υπέστησαν ζημιά λόγω κακής κατασκευής ή εάν το πρόβλημα απομονώνεται στα όρια των θεμελίων του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να καλύπτεστε με ασφάλιση αντικατάστασης γραμμής αποχέτευσης μέσω του συμβολαίου σας. Σίγουρα δεν θέλετε το σύστημα αποχέτευσης του σπιτιού σας να φρακάρει, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι γραμμές αποχέτευσης. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, ο καθαρισμός της αποχετευτικής σας γραμμής μπορεί να διαρκέσει από μισή έως 5 ώρες.

Βασικά, εάν οι γραμμές αποχέτευσης δεν έχουν λάβει συντήρηση εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και έχουν υποστεί βλάβη λόγω έλλειψης προληπτικής φροντίδας, η κάλυψη δεν θα επεκταθεί. Με την πάροδο του χρόνου, το χαρτί τουαλέτας, οι σερβιέτες, τα χαρτομάντιλα προσώπου, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και πολλά άλλα μπορούν να φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, προκαλώντας δραματική απώλεια στη λειτουργία των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης ή κάποιο από τα προειδοποιητικά σημάδια που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να προβείτε σε επαγγελματική επιθεώρηση. Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση.

Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός των αποχετευτικών γραμμών είναι πολύ μεγάλη. Ως σταθερό προληπτικό μέτρο, οι γραμμές αποχέτευσης θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δεκαοκτώ έως είκοσι δύο μήνες. Θέλετε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να γίνουν αρκετά δαπανηρά, οπότε το να γνωρίζετε πότε και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τον αγωγό αποχέτευσης είναι μια γνώση που θα θέλετε να διατηρήσετε. Οι ρίζες των δέντρων και των θάμνων συχνά εισχωρούν στους σωλήνες και προκαλούν εμπλοκές στους αποχετευτικούς αγωγούς, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε τη φύτευσή τους κοντά σε γραμμές αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι.

Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα. Το κόστος για την αντικατάσταση της κύριας σύνδεσης αποχέτευσης του σπιτιού σας μπορεί να ποικίλλει ευρέως, αλλά μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό αποχέτευσης, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να έχετε μια σύγκριση μεταξύ των μήλων για το τι προσφέρει αυτή η εταιρεία σε σύγκριση με τις άλλες. Το δεύτερο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε με αρκετούς καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση.