Πόσο διαρκούν οι κύριες γραμμές αποχέτευσης;

Εάν η γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού σας παρουσιάζει κάποιο από τα προειδοποιητικά σημάδια, το επόμενο βήμα είναι να επιβεβαιώσετε την κατάσταση του σωλήνα αποχέτευσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της υπηρεσίας, ο υδραυλικός σας θα σκάψει μια τρύπα σε κάθε άκρο της γραμμής αποχέτευσης και στη συνέχεια θα τραβήξει ένα μηχάνημα μέσα από την υπάρχουσα γραμμή. Και να θυμάστε: αν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα στο αποχετευτικό σας σύστημα, μια επαναδιαρρύθμιση του σωλήνα μπορεί να το κάνει σαν καινούργιο για άλλα 30-50 χρόνια. Κατανοώντας ότι έχετε επιλογές από τις παραδοσιακές μεθόδους εκσκαφής ολόκληρης της αυλής σας για την αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης, θα πρέπει να κάνετε τα πράγματα λιγότερο τρομακτικά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να επισκευάσετε τη γραμμή αποχέτευσης χρησιμοποιώντας μια διαδικασία επισκευής αποχέτευσης χωρίς τάφρο που ονομάζεται CIPP pipelining, όπως σε περιπτώσεις σπασίματος της γραμμής ή ριζών στο σωλήνα, ωστόσο, αν η ζημιά είναι πολύ εκτεταμένη, μπορεί να είναι πιο οικονομικό να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη γραμμή αποχέτευσης. Το απλό γεγονός είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πρέπει να διαρκέσουν οι γραμμές αποχέτευσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας σπασμένης γραμμής αποχέτευσης. Εάν η γραμμή αποχέτευσης έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά ή έχει γεράσει υπερβολικά ώστε η επισκευή να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, η αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης είναι η καλύτερη λύση. Καταλαβαίνουμε ότι η αντικατάσταση των χυτοσιδηρών σωλήνων αποχέτευσης κάτω από το σπίτι σας είναι ένα τρομακτικό εγχείρημα, ιδίως όσον αφορά το κόστος.

Το μηχάνημα καταστρέφει ταυτόχρονα την υπάρχουσα γραμμή και αφήνει στη θέση της μια νέα γραμμή αποχέτευσης, εξαλείφοντας την ανάγκη να σκάψετε την αυλή σας για να αφαιρέσετε την παλιά γραμμή αποχέτευσης ή να τοποθετήσετε τον νέο σωλήνα. Η κατανόηση και ο εντοπισμός των προειδοποιητικών σημάτων και του προσδόκιμου ζωής των σωλήνων αποχέτευσης μπορεί να σας βοηθήσει καλύτερα στον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό για την αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης του σπιτιού σας. Οι σωληνώσεις PVC άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως κατά τη δεκαετία του 1970 και είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για νέες γραμμές αποχέτευσης από τη δεκαετία του 1980. Ποιο είναι λοιπόν το προσδόκιμο ζωής για ένα σύστημα αποχέτευσης από χυτοσίδηρο; Σύμφωνα με την εμπειρία μας, το πολύ, οι σωλήνες αποχέτευσης από χυτοσίδηρο μπορούν να διαρκέσουν περίπου 50 χρόνια στις αποφράξεις περιστέρι.

Τα υπολείμματα τροφών, τα σκουπίδια και τα λίπη, τα λίπη και τα σαπούνια μπορούν να συσσωρευτούν στο εσωτερικό της γραμμής αποχέτευσης με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας τον λειτουργικό της όγκο και θέτοντας το σπίτι σας σε κίνδυνο απόφραξης ή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της αποχέτευσης. Η φθορά της γραμμής αποχέτευσης μπορεί επίσης να εμφανιστεί πιο γρήγορα από το αναμενόμενο λόγω υπερβολικής ή κακής χρήσης του υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας.