Πόσο κοστίζει η επισκευή μιας σπασμένης γραμμής αποχέτευσης;

Προσθέστε στην πίσω αυλή όμορφα μεγαλοπρεπή δέντρα, των οποίων οι αγκαθωτές ρίζες εισέβαλαν στις αρχαίες γραμμές αποχέτευσης, και ακολούθησε παλινδρόμηση λυμάτων. Η θέση του κατεστραμμένου σωλήνα και η γενική διάταξη του σπιτιού σας θα καθορίσουν τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει ο υδραυλικός για να αντικαταστήσει τη σπασμένη γραμμή αποχέτευσης. Το κόστος αυτό μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με παράγοντες όπως το υπάρχον υδραυλικό σας δίκτυο, το συνολικό μήκος της γραμμής και η τοποθέτηση του σωλήνα. Και αν πρέπει να υποβληθείτε σε πλήρη αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης, τότε θα πρέπει να υπολογίσετε τη συνολική τιμή, η οποία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος του σωλήνα, η μέθοδος αντικατάστασης και οι εμπλεκόμενες πολυπλοκότητες.

Η Leah Drury, μεσίτρια ακινήτων της Lakes Sotheby's International, δήλωσε ότι οι επιθεωρήσεις αποχέτευσης έχουν γίνει τυπικό μέρος της διαδικασίας επιθεώρησης τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα παλαιότερα σπίτια χρησιμοποιούν πήλινα κεραμίδια σε αντίθεση με τους σωλήνες PVC, δήλωσε ο Peter Kroening, συνιδιοκτήτης της Ron the Sewer Rat. Ο Kroening, από τον Ron the Sewer Rat, προειδοποίησε κατά της χρήσης οποιουδήποτε είδους χημικών για την επίλυση των προβλημάτων αποχέτευσης. Ένα πρόβλημα αποχέτευσης συχνά ξεκινά με κάτι που φαίνεται σαν ένα μικρό πρόβλημα, δήλωσε ο Chris Stephens, διευθυντής υπηρεσιών της Hero Plumbing, Heating & Cooling.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο έργο επισκευής ή αντικατάστασης της γραμμής αποχέτευσης είναι η απόσταση από το σπίτι μέχρι το σημείο σύνδεσης. Εάν έχετε μεγάλα δέντρα στην αυλή σας, οι ρίζες των οποίων μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στους σωλήνες, θα πρέπει να επιθεωρείτε τακτικά τις γραμμές αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι για να αποφύγετε εκτεταμένες επισκευές ή πλήρη αντικατάσταση. Η Hotchkiss κάλεσε την Roto-Rooter και κατάφερε να καθαρίσει τον αγωγό αποχέτευσης χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσει ολόκληρη τη γραμμή. Η εκτέλεση μιας πλήρους αντικατάστασης σωλήνα αποχέτευσης όπου ο σωλήνας βρίσκεται κάτω από την πλάκα θα είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος μιας επισκευής χωρίς τάφρο.

Μια ραγισμένη ή κατεστραμμένη γραμμή αποχέτευσης, ή μια γραμμή που έχει παραβιαστεί από ρίζες δέντρων, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του νοικοκυριού σας. Οι πλαστικές, μολύβδινες και χυτοσιδηρές γραμμές αποχέτευσης διαρκούν 50 έως 100 χρόνια, ανάλογα με τις εδαφικές συνθήκες και τις ρίζες των δέντρων.