Χρειάζεται να καθαρίσετε τη γραμμή αποχέτευσης;

Οι γραμμές αποχέτευσης δεν είναι ορατές και στο μυαλό σας, ως επί το πλείστον. Θέλετε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα τα οποία μπορεί να γίνουν αρκετά δαπανηρά, οπότε το να γνωρίζετε πότε και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους αγωγούς αποχέτευσης είναι μια γνώση που θέλετε να διατηρήσετε. Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να καθαρίζετε τις γραμμές αποχέτευσης του σπιτιού σας κάθε 18 με 22 μήνες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, ο καθαρισμός της αποχετευτικής σας γραμμής μπορεί να διαρκέσει από μισή έως 5 ώρες.

Το κόστος για την αντικατάσταση της κύριας σύνδεσης αποχέτευσης του σπιτιού σας μπορεί να ποικίλλει ευρέως, αλλά μπορείτε να υποθέσετε ότι θα μπορούσε να ανέλθει σε χιλιάδες δολάρια. Εάν διατηρήσατε τις γραμμές σας καθαρές και αφιερώσατε χρόνο για να προσπαθήσετε να απομακρύνετε την απόφραξη, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν ένα πρόβλημα εμφανιστεί, μπορεί να σημαίνει τεράστια έξοδα είτε προσπαθώντας να το καθαρίσετε μόνοι σας είτε προσλαμβάνοντας κάποιον να το κάνει για εσάς. Το δεύτερο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε με αρκετούς καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που έχουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση.

Κάθε αποχέτευση, είτε βρίσκεται σε νεροχύτη, ντους ή τουαλέτα, ενώνεται με τις γραμμές αποχέτευσης που βγαίνουν από το σπίτι σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού για τον καθαρισμό της αποχέτευσης του αποχετευτικού αγωγού, ιδιαίτερα αν έχουν ένα παλαιότερο σπίτι και δεν έχουν εξασφαλίσει την υπηρεσία αυτή στην πρόσφατη μνήμη στις αποφράξεις περιστέρι. Ωστόσο, εάν είχατε ιστορικό αργής αποστράγγισης των υδραυλικών σας γραμμών, ρίζες δέντρων που διεισδύουν στις γραμμές ή ζείτε σε παλαιότερο σπίτι, τότε ο καθαρισμός της κεντρικής γραμμής από επαγγελματία με τεχνικές υψηλής πίεσης νερού μπορεί να αξίζει αυτή την επένδυση. Με την πάροδο του χρόνου, το χαρτί τουαλέτας, οι σερβιέτες, τα χαρτομάντιλα προσώπου, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και άλλα μπορούν να φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, προκαλώντας δραματική απώλεια στη λειτουργία των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.

Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση. Ως σταθερό προληπτικό μέτρο, οι γραμμές αποχέτευσης θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δεκαοκτώ έως είκοσι δύο μήνες. Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός των αποχετευτικών γραμμών είναι πολύ μεγάλη. Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό αποχέτευσης λυμάτων, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να έχετε μια σύγκριση μήλων προς μήλων για το τι προσφέρει αυτή η εταιρεία σε σύγκριση με άλλες. Αν οι αποχετεύσεις σας αρχίσουν να κάνουν περίεργους θορύβους ή αν αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα, ήρθε η ώρα να τις καθαρίσετε.