Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός ενός κεντρικού αγωγού;

Αυτό το εξάρτημα μπορεί μερικές φορές να σπάσει και να χρειαστεί να αντικατασταθεί ή μπορεί απλώς να αποφασιστεί ότι θα ήταν καλό για το σπίτι σας να εγκαταστήσετε ένα πιο προσβάσιμο στόμιο καθαρισμού στο υπάρχον σύστημα για μελλοντικές ανάγκες. Το διαδίκτυο μπορεί επίσης να σας κάνει να πιστεύετε ότι η μαγειρική σόδα και το ξύδι καθαρίζουν τις αποχετεύσεις, αλλά ο αφρισμός που βλέπετε είναι απλώς η αντίδραση των δύο χημικών ουσιών μεταξύ τους. Ο καθαρισμός των αποχετευτικών αγωγών, όταν γίνεται τακτικά, μπορεί να σας γλιτώσει από μεγάλη ταλαιπωρία και μια μικρή περιουσία σε έξοδα επισκευής. Ο "καθαρισμός" της γραμμής αποχέτευσης αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του συστήματος και όχι στη διαδικασία καθαρισμού που συζητήθηκε παραπάνω.

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα σημάδια απόφραξης ή σοβαρότερου προβλήματος, αν μπορείτε να μυρίσετε καθόλου τις γραμμές αποχέτευσης, μάλλον χρειάζονται έναν καλό καθαρισμό. Ο καθαρισμός μιας γραμμής αποχέτευσης μπορεί να επιτευχθεί με υδροβολή, φιδάκι ή με τη χρήση χημικών καθαριστικών αποχέτευσης. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης όταν σκέφτονται τον ευκολότερο ή καλύτερο τρόπο καθαρισμού μιας γραμμής αποχέτευσης. Η κεντρική γραμμή αποχέτευσης είναι ένας μεγάλος σωλήνας που οδηγεί από το σπίτι σας στη μεγάλη δημοτική γραμμή αποχέτευσης έξω από τη γραμμή ιδιοκτησίας σας, συνήθως θαμμένη κάτω από το δρόμο.

Αν και δελεαστικά, τα διαθέσιμα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης DIY στις αποφράξεις περιστέρι θα πρέπει μάλλον να είναι η τελευταία σας λύση για τον καθαρισμό των γραμμών αποχέτευσης και των φραγμένων αποχετεύσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι ρίζες μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσετε ή να αντικαταστήσετε ολόκληρη την κεντρική γραμμή αποχέτευσης, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ευτυχώς, ο καθαρισμός αγωγών ομβρίων είναι μια υπηρεσία που μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλους καθαρισμούς ή αφαιρέσεις φραγμών, από τον ίδιο τεχνικό. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε την αντιμετώπιση αυτών των επισκευών υδραυλικών εγκαταστάσεων υψηλού κόστους, φροντίζοντας το υδραυλικό σας σύστημα με τακτική συντήρηση.

Η εφεδρική αποχέτευση συμβαίνει όταν έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό μπλοκάρισμα ή όταν το κύριο σύστημα αποχέτευσης έχει καταρρεύσει ή έχει καταρρεύσει, αφήνοντας τα λύματα να μην έχουν πού να πάνε. Το καθένα έχει τις ακριβείς μεθόδους και το κόστος του, αλλά όλα σχετίζονται με τη γενική διαδικασία της κλήσης ενός υδραυλικού ή ενός επαγγελματία καθαρισμού αποχετεύσεων για να καθαρίσει τους σωλήνες. Η διαδικασία καθαρισμού των αποχετευτικών γραμμών μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα και είναι εργασία που εκτελείται γενικά από αδειούχο υδραυλικό. Εάν δεν είχατε τύχη με το βεντούζα ή το φίδι, καθαρίστε την παγίδα P, η οποία είναι ο λυγισμένος σωλήνας κάτω από τον νεροχύτη.