Οι άνθρωποι καθαρίζουν τους υπονόμους;

Ο καθαρισμός αποχετεύσεων απομακρύνει ανεπιθύμητα υλικά, όπως μη βιοδιασπώμενα υπολείμματα ή λίπη και συσσωρευμένη λάσπη, από έναν σωλήνα. Όταν αποφασίζουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται μια γραμμή, οι ειδικοί λαμβάνουν υπόψη την ηλικία του συστήματος αποχέτευσης, την εποχή, τη θέση της γραμμής, τη διάμετρο του σωλήνα και τις επιπτώσεις των δονήσεων ή των δονήσεων από τους κοντινούς δρόμους. Όταν έχετε μια φραγμένη αποχέτευση στο σπίτι σας, ένας υδραυλικός μπορεί να περάσει μια ειδική κάμερα μέσα από τις αποχετεύσεις καθαρισμού και στην κύρια αποχέτευση για να εντοπίσει το πρόβλημα. Ο καθαρισμός αποχέτευσης είναι ένα σημαντικό μέρος του συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων και διάθεσης αποβλήτων του σπιτιού σας, ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν ακούσει ποτέ γι' αυτόν.

Αλλά ακόμη και αν βρίσκεστε σε ένα παλαιότερο σπίτι που χτίστηκε χωρίς αποχετευτικό αγωγό καθαρισμού, είναι πιθανό να χρειαζόταν κάποια στιγμή και να εγκαταστάθηκε. Και όταν το αποχετευτικό σας σύστημα είναι θαμμένο κάτω από την πλάκα και στην αυλή, το αποχετευτικό στόμιο παίζει ζωτικό ρόλο στη διάγνωση τυχόν προβλημάτων. Χρησιμοποιούνται συχνότερα σε περιοχές με υψηλή λιπαρότητα κοντά σε εστιατόρια ή κατά τον επιτόπιο καθαρισμό συγκεκριμένων αποφράξεων, αν και τα πρότυπα για το πότε και πώς εφαρμόζονται αυτές οι λύσεις διαφέρουν περιφερειακά. Και μερικές φορές δεν χρειάζεστε καν εργαλεία για να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά, αν δείτε στάσιμα νερά στους σωλήνες καθαρισμού.

Χωρίς ένα στόμιο καθαρισμού αποχέτευσης με κατάλληλο καπάκι, αυτά τα αέρια θα μπορούσαν να περάσουν στον αέρα γύρω από το σπίτι ή στο εσωτερικό του σπιτιού. Επιπλέον, αν το ανακαλύψει το τμήμα υγείας, τότε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα τιμωρηθεί με πρόστιμο και θα του δοθεί εντολή να το καθαρίσει στις αποφράξεις περιστέρι. Η έκπλυση χρησιμοποιείται συχνότερα σε συνδυασμό με μηχανικές μεθόδους καθαρισμού και μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τα επιπλέοντα υλικά καθώς και κάποια άμμο και τρίμματα. Οι περισσότεροι καθαρισμοί υπονόμων γίνονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος τακτικής συντήρησης, αν και οι καθαριστές ανταποκρίνονται επίσης σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για υπερχείλιση ή βλάβη των γραμμών.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετήσετε καθαρισμό αποχέτευσης σε χυτοσίδηρο όταν πρόκειται να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα και ένας καθαρισμός θα εγκατασταθεί με το νέο σύστημα.