Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεβουλώσει μια κύρια γραμμή αποχέτευσης;

Ο καθαρισμός των αποχετεύσεων από τους επαγγελματίες διαρκεί μόνο μερικές ώρες. Μπορείτε να περιμένετε από την εταιρεία καθαρισμού σας να ολοκληρώσει την εργασία σε λιγότερο από τρεις ώρες. Σε αυτές τις τρεις ώρες, εγκαθιστούμε όλο τον εξοπλισμό καθαρισμού αποχετεύσεων. Αυτό περιλαμβάνει έναν εύκαμπτο σωλήνα, συνδεδεμένο με ένα εξειδικευμένο μηχάνημα και μια δεξαμενή νερού.

Ακόμα και αν τρέξετε ζεστό νερό με το λίπος, αυτό συνήθως σταθεροποιείται μέχρι να φτάσει στην κύρια γραμμή αποχέτευσης. Όπως μπορείτε να δείτε, τα βήματα για τον τρόπο καθαρισμού μιας απόφραξης της κύριας αποχετευτικής γραμμής περιστρέφονται γύρω από το εξάρτημα καθαρισμού. Ξεβουλώνουν τους σωλήνες από τη συσσώρευση λίπους και υπολειμμάτων και τις ρίζες, αλλά δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικές όσο η υδροβολή. Βλέπετε, μια απόφραξη στην κύρια γραμμή αποχέτευσης σημαίνει ότι όλα τα λύματα που προσπαθούν να φύγουν από το σπίτι σας δεν έχουν τώρα πουθενά να πάνε και τελικά αναγκάζονται να επιστρέψουν σε άλλες γραμμές αποχέτευσης.

Οι ρίζες των δέντρων μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόφραξη της κύριας αποχετευτικής γραμμής διεισδύοντας στις αποχετευτικές γραμμές και εμποδίζοντας τη ροή του νερού προς τη σηπτική δεξαμενή. Το αν μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας την κύρια γραμμή αποχέτευσης εξαρτάται από το αν έχετε αυτό το εξάρτημα ή όχι. Λόγω της φύσης της απόφραξης που προκαλούν οι ρίζες των δέντρων, ο επαγγελματίας μπορεί σπάνια να τις αφαιρέσει και να ξεβουλώσει τον αγωγό αποχέτευσης χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσει εντελώς τους σωλήνες. Για παράδειγμα, το κόστος αντικατάστασης γραμμής αποχέτευσης χωρίς τάφρο είναι το πιο συνηθισμένο κόστος που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού λόγω της συχνότητας της μεθόδου, οπότε μπορεί να κοστίζει λιγότερο από την αντικατάσταση σωλήνων αποχέτευσης από χυτοσίδηρο.

Πολλά σπίτια διαθέτουν ένα αποχετευτικό δίκτυο καθαρισμού, το οποίο είναι ένας μεγάλος σωλήνας με ένα καπάκι στο άκρο, που βρίσκεται στο υπόγειό σας ή στο πλάι του σπιτιού σας. Το roto rooter είναι ένα μεγάλο μηχάνημα κοπής ριζών που μπαίνει με τροχήλατο όχημα στη γραμμή αποχέτευσης όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι.. Επίσης, όταν βγαίνουν φυσαλίδες νερού από το ντους ή την μπανιέρα όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να έχετε φραγμένο αποχετευτικό δίκτυο. Εάν όλες οι αποχετεύσεις στο σπίτι σας αρχίζουν να επιβραδύνονται, το πρόβλημα είναι πιθανότατα μια φραγμένη γραμμή αποχέτευσης.

Η απόφραξη μιας κύριας αποχετευτικής γραμμής συνήθως διαρκεί μία έως τέσσερις ώρες, αν και οι πιο σοβαρές αποφράξεις μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επιδιορθωθούν. Οι τουαλέτες είναι συχνά η πρώτη αποχέτευση που επηρεάζεται από μια απόφραξη κεντρικής γραμμής, επειδή συνήθως συνδέονται απευθείας με τη γραμμή αποχέτευσης. Για να εκτελέσει την επιθεώρηση της κύριας γραμμής αποχέτευσης, ο τεχνικός τοποθετεί μια μικρή κάμερα στο άκρο του κοχλία και την περνάει μέσα από τον σωλήνα αποχέτευσης 1 για να εντοπίσει την ακριβή θέση της απόφραξης ή να αξιολογήσει τον κίνδυνο απόφραξης των σωλήνων σας στο μέλλον. Παρακάτω παρατίθεται ένας πίνακας με τις πιο συνηθισμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται και το κόστος για την απόφραξη μιας κύριας γραμμής αποχέτευσης με τη χρήση καθεμιάς από αυτές.