Πόσο κοστίζει η απόφραξη μιας κύριας αποχετευτικής γραμμής;

Η αποκατάσταση των βουλωμάτων της κύριας γραμμής μπορεί να κοστίσει διπλάσια. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο μακριά βρίσκεται η απόφραξη από το στόμιο καθαρισμού του αποχετευτικού δικτύου (το σημείο πρόσβασης στην αποχετευτική σας γραμμή), τόσο πιο ακριβή θα είναι η υπηρεσία. Λόγω της φύσης της απόφραξης που προκαλείται από τις ρίζες των δέντρων, ο επαγγελματίας μπορεί σπάνια να τις αφαιρέσει και να ξεβουλώσει τον αγωγό αποχέτευσης χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσει εντελώς τους σωλήνες. Η απόφραξη μιας κύριας γραμμής αποχέτευσης διαρκεί συνήθως μία έως τέσσερις ώρες, αν και οι πιο σοβαρές αποφράξεις μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επιδιορθωθούν.

Τα χημικά καθαριστικά χρησιμοποιούνται συνήθως για την απόφραξη των αποχετεύσεων, καθώς είναι πιο αποτελεσματικά για αυτές, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τις κύριες γραμμές αποχέτευσης. Γνωστή και ως εκτόξευση κύριας γραμμής και εκτόξευση νερού, η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει τη χρήση ενός εύκαμπτου σωλήνα υψηλής πίεσης με ειδικό ακροφύσιο που εκτοξεύει έναν ισχυρό πίδακα νερού για να σπρώξει οποιαδήποτε συσσώρευση μακριά από τους σωλήνες και να τους ξεβουλώσει. Αυτή είναι η πιο κοινή και φθηνότερη μέθοδος απόφραξης που περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός σπειροειδούς μεταλλικού τρυπανιού στη γραμμή αποχέτευσης και την απώθηση κάθε συσσώρευσης κατά μήκος του υδραυλικού συστήματος. Συνήθως, αν παρατηρήσετε παλινδρόμηση από την μπανιέρα ή τον νεροχύτη σας, η κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι φραγμένη ή μπλοκαρισμένη.

Η κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι ένας μεγάλος σωλήνας που οδηγεί από το σπίτι σας στη μεγάλη δημοτική γραμμή αποχέτευσης έξω από τη γραμμή ιδιοκτησίας σας, συνήθως θαμμένη κάτω από το δρόμο. Εάν το νερό ή τα απόβλητα εισρέουν στο νεροχύτη, τη μπανιέρα ή άλλα εξαρτήματα, μπορεί να έχετε φραγμένη ή κατεστραμμένη κύρια γραμμή αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι. Όμως ο εξοπλισμός βίντεο της γραμμής αποχέτευσης επιτρέπει πλέον στους υδραυλικούς και τους ιδιοκτήτες σπιτιού να βλέπουν ακριβώς τι φράζει τη γραμμή. Ο κοχλίας θα ξεκινήσει από την περιοχή της απόφραξης, όπως η αποχέτευση του ντους, και θα φτάσει μέχρι τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης.

Τα βουλώματα των αποχετεύσεων και οι επακόλουθες καθυστερήσεις συμβαίνουν όταν ξεπλένονται αντικείμενα που δεν είναι φιλικά προς το σύστημα αποχέτευσης, όπως το λάδι, το λίπος και τα προϊόντα χαρτιού που δεν είναι ασφαλή για σηπτική επεξεργασία. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόφραξη, τόσο περισσότερος χρόνος και προσπάθεια απαιτείται για τον καθαρισμό του αποχετευτικού αγωγού, οπότε το κόστος αυξάνεται αναλόγως. Ορισμένες αιτίες ενός προβλήματος με την κύρια γραμμή αποχέτευσης δεν μπορούν να βοηθηθούν, όπως οι ρίζες δέντρων που βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στους σωλήνες σας και μπλοκάρουν το σύστημα. Εάν περισσότεροι από ένας νεροχύτες ή εξαρτήματα δεν αποστραγγίζονται σωστά ή αντιμετωπίζετε στάσιμα νερά σε πολλά σημεία, πιθανότατα έχετε φραγή στη γραμμή αποχέτευσης ή σπασμένο σωλήνα.