Πώς καθαρίζετε την κύρια γραμμή αποχέτευσης;

Εάν οι οικιακές θεραπείες δεν αποδώσουν, αυτό σημαίνει ότι η απόφραξη δεν είναι στο χέρι σας, καθώς προέρχεται από το δημοτικό σύστημα αποχέτευσης. Πριν βγάλετε το φίδι σωλήνων ή προσπαθήσετε να διορθώσετε κάτι μόνοι σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια μιας φραγμένης αποχετευτικής γραμμής. Οι αποφράξεις της κεντρικής γραμμής αποχέτευσης απαιτούν συνήθως αναρρόφηση βαρέως τύπου και ένα μακρύ φίδι αποχέτευσης για να φτάσετε στην προβληματική περιοχή. Βλέπετε, μια απόφραξη στην κύρια γραμμή αποχέτευσης σημαίνει ότι όλα τα λύματα που προσπαθούν να φύγουν από το σπίτι σας δεν έχουν πλέον πού να πάνε και τελικά αναγκάζονται να επιστρέψουν σε άλλες γραμμές αποχέτευσης.

Δεν ξέρετε ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου το τυπικό βύθισμα είναι σχεδόν άχρηστο, όπως όταν φράζει η κύρια γραμμή αποχέτευσης στο σπίτι σας. Οι επαγγελματίες διαθέτουν βαρέως τύπου καθαριστικά κύριας γραμμής αποχέτευσης και άλλο εξοπλισμό που τους επιτρέπει να απομακρύνουν όλα τα είδη των φραγμάτων. Αν αναρωτιέστε πώς να ξεβουλώσετε την κύρια γραμμή αποχέτευσης, η πίεση του νερού θα απομακρύνει εύκολα τα συντρίμμια. Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια μίας χρήσης και χρησιμοποιήστε ένα κλειδί σωλήνων ή ένα μεγάλο ζευγάρι κλειδαριές καναλιών για να πιάσετε το τετράγωνο παξιμάδι στην τάπα καθαρισμού της αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι.

Μόνο οι επαγγελματίες υδραυλικοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν το στόμιο καθαρισμού της αποχέτευσης, αλλά η γνώση της θέσης αυτού του σημείου πρόσβασης μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο κατά τη διάρκεια μιας επείγουσας απόφραξης ή μιας εφεδρικής σύνδεσης, εξοικονομώντας ενδεχομένως χιλιάδες ευρώ για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση. Οι ρίζες δέντρων σε σωλήνες αποχέτευσης πρέπει να προσεγγίζονται διαφορετικά από μια φθαρμένη γραμμή που χρειάζεται αντικατάσταση. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε εξ ολοκλήρου τους σωλήνες αποχέτευσης, κάτι που μπορεί να συνεπάγεται το σκάψιμο της αυλής και την εκτέλεση σημαντικών υδραυλικών εργασιών. Να θυμάστε ότι όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα στο σπίτι σας συνδέονται μεταξύ τους, οπότε ένας φραγμένος σωλήνας αποχέτευσης θα εμποδίσει την αποχέτευση να συμβεί σε όλο το σπίτι.

Οι ρίζες των δέντρων μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόφραξη της κύριας γραμμής αποχέτευσης διεισδύοντας στις γραμμές αποχέτευσης και εμποδίζοντας τη ροή του νερού προς τη σηπτική δεξαμενή. Οι τουαλέτες είναι συχνά η πρώτη αποχέτευση που επηρεάζεται από μια απόφραξη κεντρικής γραμμής, επειδή συνήθως συνδέονται απευθείας με τη γραμμή αποχέτευσης. Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό μέσο, καθώς είναι ένα ήπιο αλκάλιο που μπορεί να διαλύσει εύκολα τη βρωμιά και το λίπος. Ο καθαρισμός της αποχέτευσης θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο σπίτι σε μια περιοχή κατά μήκος της κύριας αποχετευτικής ή σηπτικής γραμμής, κάτι που μπορεί να υποδεικνύεται από συστάδες σωλήνων αποχέτευσης σε πλήρη ή μερικά μπάνια.