Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός των υπονόμων;

Όταν τα λύματα εισρέουν στις ρωγμές και τις χαραμάδες του σπιτιού σας, μπορεί να καταλήξετε σε πρόβλημα μούχλας, βακτηρίων ή ωιδίου. Όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες. Δώστε τους τροφή με τη μορφή λίπους ή ανθρώπινων αποβλήτων και εξαπλώνονται γρήγορα. Όταν καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον τεχνικό να επιθεωρήσει τις γραμμές αποχέτευσης για τυχόν ζημιές.

Όταν όμως έχετε μια σοβαρή απόφραξη που δεν λέει να φύγει, είναι απαραίτητο να κάνετε έναν σωστό καθαρισμό της αποχέτευσης το συντομότερο δυνατό. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε τακτικά τον καθαρισμό της αποχέτευσης, προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε μελλοντικά προβλήματα και ζημιές στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, εάν οι γραμμές αποχέτευσης είναι φραγμένες, μπορεί να προκαλέσει την επιστροφή των αποβλήτων και του νερού στο νεροχύτη, το ντους, την τουαλέτα ή τη μπανιέρα σας. Δυστυχώς, όλα έχουν ένα σημείο θραύσης και αν οι αποχετεύσεις σας δεν καθαρίζονται σωστά σε τακτική βάση, μπορεί να αντιμετωπίσετε αργή αποστράγγιση ή, ακόμη χειρότερα, σοβαρή απόφραξη.

Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά τις αποχετεύσεις του ντους και του νιπτήρα σας, όλη η συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στις γραμμές και τους σωλήνες αποχέτευσης του σπιτιού σας. Αν και κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, με τα μεγαλύτερα σπίτια να χρειάζονται περισσότερη συντήρηση από τα μικρότερα, συνιστάται γενικά να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας επαγγελματικά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η απόφαση για το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι αποχετεύσεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του νοικοκυριού σας, το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τις αποχετεύσεις σας και πολλά άλλα στις αποφράξεις περιστέρι. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας σε τακτική βάση για να αποφύγετε ένα σωρό ενοχλητικά και δαπανηρά προβλήματα.

Τα ένζυμα ταχείας δράσης τρώνε τη λάσπη, γεγονός που διατηρεί τις αποχετεύσεις σας καθαρότερες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αφήνει επίσης το σπίτι σας να μυρίζει εσπεριδοειδή. Η αποχετευτική σας γραμμή πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και ο καθαρισμός της αποχέτευσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη διατηρήσετε κανονικά. Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον υδραυλικό σας στο Λας Βέγκας για το συνιστώμενο πρόγραμμα καθαρισμού της αποχέτευσης με βάση τη χρήση σας.