Πώς διατηρείτε τις γραμμές αποχέτευσης καθαρές;

Ακολουθώντας τις 5 συμβουλές στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη των αποφράξεων στη γραμμή αποχέτευσής σας και να γλιτώσετε από τα συχνά (και υψηλά) έξοδα καθαρισμού της αποχέτευσης. Με τον καθαρισμό της αποχετευτικής σας γραμμής μία φορά το χρόνο, ο υδραυλικός σας μπορεί να βρει κρυμμένα προβλήματα πριν αυτά μετατραπούν σε ακριβές επισκευές. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τις αποφράξεις της γραμμής αποχέτευσης είναι να προσέχετε τα αντικείμενα που περνούν από αυτήν. Τα μπλοκαρίσματα μπορεί να προκαλέσουν τη διακοπή λειτουργίας των οικιακών αποχετεύσεων, δεδομένου ότι συνδέονται με τη σηπτική δεξαμενή ή το δημοτικό αποχετευτικό σύστημα.

Αποφύγετε ένα δυσάρεστο πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων ή μια δαπανηρή αντικατάσταση αποτρέποντας τις αποφράξεις στη γραμμή αποχέτευσης. Εάν η κύρια γραμμή αποχέτευσης έχει σπάσει, η επίλυσή της θα είναι δαπανηρή, αφού θα πρέπει να εμπλακεί επαγγελματίας υδραυλικός. Εάν δεν έχετε γραμμή καθαρισμού, βρείτε πού βγαίνει η γραμμή αποχέτευσης από το σπίτι (αυτό θα είναι συνήθως στο υπόγειο ή στο χώρο που σέρνεται) και σημειώστε την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απομακρύνετε τα παλαιότερα δέντρα που βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή το σηπτικό σας σύστημα, για να αποτρέψετε τις ρίζες των δέντρων από το να καταστρέψουν τις γραμμές αποχέτευσης.

Εάν διατηρήσατε τις γραμμές σας καθαρές και αφιερώσατε χρόνο για να προσπαθήσετε να απομακρύνετε την απόφραξη, μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο πρόβλημα. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να αποτρέψετε τις αποφράξεις από ρίζες; Βεβαιωθείτε ότι φυτεύετε τυχόν νέα δέντρα ή θάμνους μακριά από την κύρια γραμμή αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι. Οι ρίζες των δέντρων μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόφραξη της κύριας γραμμής αποχέτευσης διεισδύοντας στις γραμμές αποχέτευσης και εμποδίζοντας τη ροή του νερού προς τη σηπτική δεξαμενή. Μπορεί να απαιτηθεί μια μεγάλη επισκευή ή αντικατάσταση, αλλά αυτή είναι συχνά η πιο αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική αν ταλαιπωρείστε από αποφράξεις της γραμμής αποχέτευσης.

Αλλά επειδή το οδοντικό νήμα μπαίνει στην αποχέτευση της τουαλέτας δεν σημαίνει ότι θα φτάσει στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό. Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες απόφραξης στην περιοχή της Τάμπα προκαλείται από ρίζες που αναπτύσσονται στις γραμμές αποχέτευσης.