Πόσο κοστίζει η επιδιόρθωση ενός ραγισμένου σωλήνα αποχέτευσης;

Η Kate Simpson δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μήνυμα που πήρε από την αγορά σπιτιού ήταν "η σημασία της εξέτασης της γραμμής αποχέτευσης ως πρόσθετης επιθεώρησης. Η αντικατάσταση των αποχετευτικών γραμμών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι δαπανηρή και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαθέσιμη μέθοδο όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με αυτή την απόφαση. Προκειμένου να είναι σίγουροι για την υγεία των υπονόμων του νέου τους σπιτιού, το ζευγάρι έκανε έλεγχο της γραμμής αποχέτευσης από την κύρια γραμμή στο σπίτι μέχρι το σημείο όπου συνδέεται με την αποχέτευση της πόλης στο δρόμο. Η επισκευή ή η αντικατάσταση των σωλήνων αποχέτευσης καθίσταται αναγκαία όταν οι ρίζες των δέντρων εισέρχονται στη γραμμή και εμποδίζουν τη διαδρομή της, προκαλώντας απόφραξη.

Η εκτέλεση πλήρους αντικατάστασης σωλήνα αποχέτευσης όπου ο σωλήνας βρίσκεται κάτω από την πλάκα θα είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος μιας επισκευής χωρίς τάφρο. Μια ραγισμένη ή κατεστραμμένη γραμμή αποχέτευσης, ή μια γραμμή που έχει παραβιαστεί από ρίζες δέντρων, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του νοικοκυριού σας. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα παλαιότερα σπίτια χρησιμοποιούν πήλινα κεραμίδια σε αντίθεση με σωλήνες PVC, δήλωσε ο Peter Kroening, συνιδιοκτήτης της Ron the Sewer Rat. Αγνοήστε όμως τη γραμμή αποχέτευσης που οδηγεί από το σπίτι σας προς τη γραμμή της πόλης και σας περιμένει μόνο κίνδυνος.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο έργο επισκευής ή αντικατάστασης της γραμμής αποχέτευσης είναι η απόσταση από το σπίτι μέχρι το σημείο σύνδεσης. Οι πλαστικές, μολύβδινες και χυτοσιδηρές γραμμές αποχέτευσης διαρκούν 50 έως 100 χρόνια, ανάλογα με τις εδαφικές συνθήκες και τις ρίζες των δέντρων. Αυτοί οι παράγοντες ισχύουν για την εκσκαφή και αντικατάσταση και την αντικατάσταση σωλήνων χωρίς τάφρο, αλλά με την εκσκαφή και αντικατάσταση, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε την αντικατάσταση των οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων, του γκαζόν, της διαμόρφωσης του τοπίου και του κόστους εργασίας για αυτές τις εργασίες. Προσθέστε στην πίσω αυλή όμορφα μεγαλοπρεπή δέντρα, των οποίων οι αγκαθωτές ρίζες εισέβαλαν στις αρχαίες γραμμές αποχέτευσης και ακολούθησε παλινδρόμηση λυμάτων.

Η αντικατάσταση των σωλήνων αποχέτευσης είναι μερικές φορές μια πιο αποδοτική επιλογή από την επισκευή, εάν η βλάβη είναι σοβαρή ή εκτείνεται κατά μήκος μιας μεγαλύτερης περιοχής των σωλήνων. Ο υδραυλικός τραβάει μια επένδυση μέσα από τους σωλήνες, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν νεότερο, ελαφρώς μικρότερο μέσα στον ραγισμένο σωλήνα στις αποφράξεις περιστέρι. Η αντικατάσταση σωλήνων χωρίς τάφρο είναι μια εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τη συμβατική αντικατάσταση σωλήνων, η οποία μπορεί να διαταράξει τη ζωή σας, την αυλή, το δρόμο και τους χώρους στάθμευσης, εάν μεγάλα τμήματα του σωλήνα αποχέτευσης αποτύχουν. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια επένδυση αποχέτευσης, η οποία είναι σαν μια μαύρη κάλτσα που πυροβολείτε μέσα από ολόκληρη τη γραμμή, δήλωσε ο Stephens.