Πώς λέγεται ο καθαριστής αποχετεύσεων;

Παρόλο που ο καθαρισμός των λυμάτων έχει μηχανοποιηθεί σε ορισμένες περιοχές, τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι 770.000 άνθρωποι είτε εργάζονται ως καθαριστές λυμάτων είτε υποστηρίζονται από αυτούς. Οι Joney, Brijesh και Mange αψηφούν καθημερινά τη δυσωδία, τη βρωμιά και τον κίνδυνο σε μερικές από τις πιο άθλιες συνθήκες που μπορεί να φανταστεί κανείς- είναι χειρωνακτικοί καθαριστές ή καθαριστές υπονόμων, που κατεβαίνουν στα φρεάτια και όχι μόνο του Νέου Δελχί. Αναζητήστε έναν υδραυλικό καθαρισμού υπονόμων που προσφέρει αυτή την υπηρεσία και θα διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορεί να σας βοηθήσει. Οι εργάτες αποχέτευσης καθαρίζουν τις γραμμές αποχέτευσης μπαίνοντας μέσα στα φρεάτια των υπονόμων χωρίς μάσκες ασφαλείας ή οποιοδήποτε εξοπλισμό ασφαλείας, εκτός από μια ζώνη ασφαλείας για να τους ανεβάζουν.

Περισσότερο από το 95% των εργατών αποχέτευσης είναι μέλη της χαμηλότερης κοινωνικής τάξης της Ινδίας, των Ντάλιτ, που κάποτε ήταν γνωστοί ως "ανέγγιχτοι", σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Οι γιατροί έχουν διαγνώσει στον Brij Mohan υψηλό ουρικό οξύ στον οργανισμό του, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτά τα σπυράκια είναι η παρενέργεια των τοξικών αερίων που έχει εισπνεύσει κατά τον καθαρισμό των αποχετευτικών γραμμών και των δεξαμενών. Αλλά η τεχνολογία μπορεί τελικά να δώσει τέλος στη δουλειά αυτή - με λύσεις που περιλαμβάνουν ένα ρομπότ καθαρισμού που πήρε το όνομά του από έναν κοινό αρουραίο των υπονόμων. Στη Βομβάη, κατά μέσο όρο 20 εργάτες αποχέτευσης πεθαίνουν κάθε μήνα από ατυχήματα, ασφυξία ή έκθεση σε τοξικά αέρια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σπασμένα μπουκάλια παραμονεύουν επίσης στο κατάμαυρο σύστημα αποχέτευσης, είπε, δείχνοντας το πόδι του, το οποίο ήταν καλυμμένο με ουλές και κοψίματα. Κάθε αποχέτευση, είτε βρίσκεται σε νεροχύτη, ντους ή τουαλέτα, ενώνεται με τις γραμμές αποχέτευσης που βγαίνουν από το σπίτι σας. Λέει ότι οι περισσότεροι από τους εργάτες αποχέτευσης που εργάζονται υπό τις διαταγές του υποφέρουν συνήθως από προβλήματα στα μάτια, αναπνευστικές και δερματικές ασθένειες. Βρίσκεται μέχρι τη μέση μέσα σε γκρίζα λύματα - ένα μείγμα αποβλήτων από τουαλέτες και κουζίνες καθώς προσπαθεί να ξεβουλώσει το σωλήνα αποχέτευσης σε ένα συγκρότημα κατοικιών στα βόρεια προάστια της Βομβάης ή στις αποφράξεις περιστέρι.

Στη νότια ινδική πόλη Χαϊντεραμπάντ, για παράδειγμα, μηχανήματα αναρροφούν τη λάσπη από τους υπονόμους και καθαρίζουν τους σωλήνες με πίδακες νερού υψηλής πίεσης. Σύμφωνα με την ινδική κυβέρνηση, περίπου 600 εργάτες αποχέτευσης έχουν πεθάνει στους υπονόμους σε όλη τη χώρα από το 1993.ο Joney μαζί με άλλους εργάτες αποχέτευσης καθαρίζει τις γραμμές αποχέτευσης μπαίνοντας μέσα στους λάκκους στην περιοχή Ghaziabad χωρίς μάσκες ασφαλείας ή οποιοδήποτε εξοπλισμό ασφαλείας εκτός από μια ζώνη ασφαλείας για να τους σηκώνει.