Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι γραμμές αποχέτευσης;

Κάθε 18 έως 22 μήνεςΓενικά, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να καθαρίζουν τις αποχετευτικές τους γραμμές κάθε 18 έως 22 μήνες για να διασφαλίσουν ότι οι σωλήνες τους είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένοι από αποφράξεις σε πρώιμο στάδιο. Παρόλο που το νερό και τα υδραυλικά σας είναι συνδεδεμένα με μια δημοτική πηγή ή ένα σηπτικό σύστημα, εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση των αποχετευτικών γραμμών στην ιδιοκτησία σας. Οι γραμμές αποχέτευσης αποτελούν σημαντικό μέρος του συνολικού υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας, ωστόσο συχνά παραβλέπονται. Ωστόσο, εάν είχατε ιστορικό αργής αποστράγγισης των υδραυλικών σας γραμμών, ρίζες δέντρων που διεισδύουν στις γραμμές ή ζείτε σε παλαιότερο σπίτι, τότε ο καθαρισμός της κύριας γραμμής από επαγγελματία με τη χρήση τεχνικών νερού υψηλής πίεσης μπορεί να αξίζει αυτή την επένδυση.

Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός της αποχετευτικής γραμμής είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν επίσης λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ελέγχετε συχνότερα τις γραμμές αποχέτευσης και αυτό εξαρτάται από την ηλικία του σπιτιού, τη νέα κατασκευή, τη νέα ιδιοκτησία και αν παρατηρείτε συμπτώματα. Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση των γραμμών αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα. Ως σταθερό προληπτικό μέτρο, οι γραμμές αποχέτευσης θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δεκαοκτώ έως είκοσι δύο μήνες.

Εάν οι σωληνώσεις σας υπέστησαν ζημιά λόγω κακής κατασκευής ή εάν το πρόβλημα απομονώνεται στα όρια των θεμελίων του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να καλύπτεστε με ασφάλιση αντικατάστασης γραμμής αποχέτευσης μέσω του συμβολαίου σας. Παρόλο που μπορεί να μην σκέφτεστε τις γραμμές αποχέτευσης όπως θα κάνατε με τα άλλα υδραυλικά του σπιτιού σας, είναι ένα κρίσιμο κομμάτι των υδραυλικών εγκαταστάσεων που πρέπει να προσέχετε στις αποφράξεις περιστέρι. Μια γενική σύσταση για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων είναι να ελέγχετε και να καθαρίζετε τις γραμμές αποχέτευσης κάθε 2 χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου, το χαρτί τουαλέτας, οι σερβιέτες, τα χαρτομάντιλα προσώπου, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και πολλά άλλα μπορούν να φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, προκαλώντας δραματική απώλεια στη λειτουργία των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.

Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού για τον καθαρισμό της αποχέτευσης του αποχετευτικού αγωγού, ιδιαίτερα αν έχουν παλαιότερο σπίτι και δεν έχουν εξασφαλίσει την υπηρεσία αυτή πρόσφατα. Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση. Το δεύτερο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε με αρκετούς καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση. Το κόστος για την αντικατάσταση της κύριας σύνδεσης αποχέτευσης του σπιτιού σας μπορεί να ποικίλλει ευρέως, αλλά μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό της αποχέτευσης, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να έχετε μια σύγκριση μήλων προς μήλων για το τι προσφέρει αυτή η εταιρεία σε σύγκριση με άλλες.