Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός της γραμμής αποχέτευσης;

Συνήθως, οι γραμμές αποχέτευσης πρέπει να καθαρίζονται ανάλογα με τις ανάγκες. Οι υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων δεν θα πρέπει να απαιτούνται σε τακτική βάση. Εάν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε αυτές τις υπηρεσίες συχνά, ρωτήστε έναν τοπικό υδραυλικό εάν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα με τις γραμμές αποχέτευσης, όπως ρίζες δέντρων. Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση των γραμμών αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα.

Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό αποχέτευσης, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να μπορείτε να έχετε μια σύγκριση μήλων προς μήλων για το τι προσφέρει αυτή η εταιρεία σε σύγκριση με άλλες. Ωστόσο, εάν είχατε ιστορικό αργής αποστράγγισης των υδραυλικών σας γραμμών, ρίζες δέντρων που διεισδύουν στις γραμμές ή ζείτε σε παλαιότερο σπίτι, τότε ο καθαρισμός της κύριας γραμμής από επαγγελματία με τεχνικές υψηλής πίεσης νερού μπορεί να αξίζει αυτή την επένδυση. Εάν έχετε συνεχή απόφραξη ή εάν δεν μπορείτε να την επιδιορθώσετε, ο καθαρισμός των σωλήνων αποχέτευσης του σπιτιού ή της επιχείρησής σας θα είναι απαραίτητος.

Βασικά, εάν οι αποχετευτικές σας γραμμές δεν έχουν λάβει συντήρηση εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και έχουν υποστεί βλάβη λόγω έλλειψης προληπτικής φροντίδας, η κάλυψη δεν θα επεκταθεί. Το κόστος για την αντικατάσταση της κύριας σύνδεσης αποχέτευσης του σπιτιού σας μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, αλλά μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια στις αποφράξεις περιστέρι. Χρησιμοποιώντας την αντικατάσταση γραμμής αποχέτευσης χωρίς τάφρο, οι υδραυλικοί μπορούν να αντικαταστήσουν τις ελαττωματικές γραμμές αποχέτευσης ευκολότερα από ό,τι στο παρελθόν. Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα υψηλής πίεσης, ένας υδραυλικός μπορεί να καθαρίσει τους σωλήνες σας, ώστε το νερό να περνάει μέσα από αυτούς και να μην δημιουργούνται εφεδρείες στα πατώματά σας.

Λιγότερο επεμβατική από τις μεθόδους ανοικτής τάφρου, η αντικατάσταση των αποχετευτικών γραμμών μπορεί να είναι απαραίτητη για ορισμένα σπίτια ή επιχειρήσεις. Το δεύτερο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε με διάφορους καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση. Ο μηνιαίος ή τριμηνιαίος καθαρισμός της αποχέτευσης θα σας αποτρέψει από το να έχετε εφεδρική αποχέτευση στην επιχείρησή σας, η οποία μπορεί να κλείσει τις πόρτες σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού για τον καθαρισμό της αποχέτευσης αποχέτευσης, ιδιαίτερα αν έχουν ένα παλαιότερο σπίτι και δεν έχουν εξασφαλίσει την υπηρεσία αυτή στην πρόσφατη μνήμη.

Εάν δεν γνωρίζετε πότε καθαρίστηκαν για τελευταία φορά οι αποχετεύσεις σας, τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε, προτού εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Τα μαλλιά, η κουζίνα, το λίπος, οι γραμμές αποχέτευσης που καταρρέουν ή εκείνες που έχουν φράξει με ρίζες φυτών μπορούν να προκαλέσουν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της αποχέτευσης στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Αφήστε μια αποχέτευση να φράξει, ρίχνοντας βρώμικο νερό πάνω στα καθαρά πλακάκια ή το χαλί σας, και είναι μια άλλη ιστορία.