Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την αποχετευτική σας γραμμή;

Κάθε 18 έως 22 μήνεςΓενικά, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να καθαρίζουν τις αποχετευτικές τους γραμμές κάθε 18 έως 22 μήνες για να διασφαλίσουν ότι οι σωλήνες τους είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένοι από αποφράξεις σε πρώιμο στάδιο. Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση των γραμμών αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης ή κάποιο από τα προειδοποιητικά σημάδια που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να προβείτε σε επαγγελματική επιθεώρηση. Με την πάροδο του χρόνου, το χαρτί τουαλέτας, οι σερβιέτες, τα χαρτομάντιλα προσώπου, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και πολλά άλλα μπορούν να φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, προκαλώντας δραματική απώλεια στη λειτουργία των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.

Ως σταθερό προληπτικό μέτρο, οι γραμμές αποχέτευσης θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δεκαοκτώ έως είκοσι δύο μήνες. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό αποχέτευσης, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να έχετε μια σύγκριση μεταξύ των δύο εταιρειών για το τι προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία σε σύγκριση με τις άλλες. Υπάρχουν επίσης λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ελέγχετε συχνότερα τις αποχετεύσεις σας και αυτό εξαρτάται από την ηλικία του σπιτιού, τη νέα κατασκευή, τη νέα ιδιοκτησία και αν παρατηρείτε συμπτώματα στις αποφράξεις περιστέρι. Θέλετε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να γίνουν αρκετά δαπανηρά, οπότε το να γνωρίζετε πότε και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους αποχετευτικούς αγωγούς σας είναι γνώση που θα θέλετε να διατηρήσετε.

Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού για τον καθαρισμό της αποχέτευσης του αποχετευτικού αγωγού, ιδίως αν έχουν παλαιότερο σπίτι και δεν έχουν εξασφαλίσει την υπηρεσία αυτή πρόσφατα. Βασικά, εάν οι γραμμές αποχέτευσης δεν έχουν λάβει συντήρηση εδώ και αρκετό καιρό και υπέστησαν βλάβη λόγω έλλειψης προληπτικής φροντίδας, η κάλυψη δεν θα επεκταθεί. Παρόλο που το νερό και τα υδραυλικά σας είναι συνδεδεμένα με μια δημοτική πηγή ή ένα σηπτικό σύστημα, εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση των γραμμών αποχέτευσης στην ιδιοκτησία σας. Το δεύτερο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε με αρκετούς καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση.

Εάν οι σωληνώσεις σας υπέστησαν ζημιά λόγω κακής κατασκευής ή εάν το πρόβλημα απομονώνεται στα όρια των θεμελίων του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να καλύπτεστε με ασφάλιση αντικατάστασης γραμμής αποχέτευσης μέσω του συμβολαίου σας. Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός των αποχετευτικών γραμμών είναι πολύ μεγάλη. Σίγουρα δεν θέλετε το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας να φρακάρει, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι γραμμές αποχέτευσης. Μια γενική σύσταση για τον καθαρισμό των αποχετευτικών α γωγών είναι να ελέγχετε και να καθαρίζετε τις αποχετευτικές σας γραμμές κάθε 2 χρόνια.