Ποιος καθαρίζει τους υπονόμους;

Το καθαριστικό αποχέτευσης είναι ένα χημικό προϊόν που ξεμπλοκάρει τους σωλήνες αποχέτευσης ή τις φραγμένες αποχετεύσεις λυμάτων. Ο όρος μπορεί επίσης να αναφέρεται σε μια μηχανική συσκευή, όπως το φίδι του υδραυλικού, ο κοχλίας αποχέτευσης, η βεντούζα τουαλέτας ή παρόμοια συσκευή. τα καθαριστικά απο χετεύσεων συνδυάζουν την εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης και μια πηγή κενού υψηλής ροής για να καθαρίσουν τους σωλήνες και να αναρροφήσουν το υλικό που προκαλεί τις αποφράξεις, ώστε να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η κανονική ροή των αποχετεύσεων. Οι συνδυασμένοι καθαριστές αποχέτευσης μπορούν να μεταγγίσουν το πλεονάζον υγρό που μεταφέρεται στο σώμα των απορριμμάτων πίσω στη γραμμή αποχέτευσης όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Όταν αποφασίζουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται μια γραμμή, οι ειδικοί λαμβάνουν υπόψη την ηλικία του συστήματος αποχέτευσης, την εποχή, τη θέση της γραμμής, τη διάμετρο του σωλήνα και τις επιπτώσεις των δονήσεων ή των δονήσεων από τους κοντινούς δρόμους. Για να επιβεβαιώσετε την καθαριότητα του σωλήνα, τραβήξτε φωτογραφίες πριν και μετά με το ακροφύσιο βίντεο Jetscan HD και βεβαιωθείτε ότι η εργασία έγινε αποτελεσματικά και σωστά. Ανεξάρτητα από αυτές τις μεταβλητές, τα συστήματα αποχέτευσης πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να διασφαλίζεται η ασφαλής και συνεπής μετακίνηση του υλικού. Η έκπλυση χρησιμοποιείται συχνότερα σε συνδυασμό με μηχανικές μεθόδους καθαρισμού και μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τα επιπλέοντα υλικά καθώς και κάποια άμμο και κόκκους.

Εάν διατηρήσατε τις γραμμές σας καθαρές και αφιερώσατε χρόνο για να προσπαθήσετε να απομακρύνετε την απόφραξη, μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ωστόσο, η EPA συμβουλεύει ότι "λόγω των ακραίων απαιτήσεων ασφαλείας και του κόστους των χημικών ουσιών, οι παραδοσιακές υδραυλικές και μηχανικές μέθοδοι καθαρισμού είναι πιο αποδοτικές για τις περισσότερες περιπτώσεις. Οι υδραυλικές μέθοδοι καθαρισμού περιλαμβάνουν εξοπλισμό που χρησιμοποιεί νερό και ταχύτητα νερού για να καθαρίσει το ανάστροφο και τα τοιχώματα του σωλήνα αποχέτευσης, σύμφωνα με την EPA. Αν οι αποχετεύσεις σας αρχίσουν να κάνουν περίεργους θορύβους ή αν αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα, ήρθε η ώρα να τις καθαρίσετε.

Ένα σύστημα συλλογής λυμάτων είναι συνήθως ένα δίκτυο σωλήνων, φρεατίων, καθαρισμών, παγίδων, σιφώνων, σταθμών ανύψωσης και άλλων απαιτούμενων κατασκευών για τη συλλογή όλων των λυμάτων από μια περιοχή και τη μεταφορά τους σε μια μονάδα επεξεργασίας ή ένα σύστημα διάθεσης. Μια άλλη υδραυλική μέθοδος καθαρισμού αποχετεύσεων στις αποφράξεις περιστέρι είναι η έκπλυση, η οποία εισάγει μια ισχυρή ροή νερού στη γραμμή σε ένα φρεάτιο. Όταν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, μπορεί να σημαίνει τεράστια έξοδα είτε προσπαθώντας να το καθαρίσετε μόνοι σας είτε προσλαμβάνοντας κάποιον να το κάνει για εσάς. Ο καθαριστής αποχετεύσεων χρησιμοποιεί νερό υψηλής πίεσης για να σπάσει το μπλοκάρισμα, να καθαρίσει τα τοιχώματα του σωλήνα και να ξεπλύνει τα συντρίμμια στο σύστημα αποχέτευσης μέχρι τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης.

Αναζητήστε έναν υδραυλικό καθαρισμού αποχετεύσεων που προσφέρει αυτή την υπηρεσία και θα διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορεί να σας βοηθήσει. Αλλά η τεχνολογία μπορεί τελικά να δώσει τέλος στη δουλειά αυτή - με λύσεις που περιλαμβάνουν ένα ρομπότ καθαρισμού που πήρε το όνομά του από έναν κοινό αρουραίο των υπονόμων.