Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός του αποχετευτικού δικτύου;

Η αποκατάσταση των βουλωμάτων της κύριας γραμμής μπορεί να κοστίσει διπλάσια. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε καθαριστικά αποχέτευσης από καταστήματα οικιακών βελτιώσεων και άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης, είναι συχνά καλύτερο να αφήσετε τον καθαρισμό στους επαγγελματίες, επειδή ποτέ δεν ξέρετε πόσο ασφαλή ή αποτελεσματικά θα είναι αυτά τα επικίνδυνα χημικά. Εάν έχετε παλιούς σωλήνες, οι περισσότεροι υδραυλικοί συνιστούν μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση πριν χρησιμοποιήσετε τον καθαρισμό αποχέτευσης με υδροβολή για να είστε σίγουροι ότι η έκρηξη νερού υψηλής πίεσης δεν θα προκαλέσει ζημιά στους σωλήνες. Η διαδικασία του καθαρισμού των αποχετευτικών γραμμών μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα και είναι εργασία που εκτελείται γενικά από αδειούχο υδραυλικό.

Για την πιο ανέξοδη λύση, δοκιμάστε τη μέθοδο βεντούζας και τις συμβουλές καθαρισμού με φιδάκι αποχέτευσης που περιγράφονται λεπτομερώς παραπάνω μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε επιβράδυνση στην αποστράγγιση του νερού. Σε γενικές γραμμές, τα προβλήματα με σωλήνες στο εσωτερικό του σπιτιού σας, όπως ο νεροχύτης της κουζίνας ή η τουαλέτα σας, θα κοστίσουν λιγότερο από την επισκευή φραξίματος σε εξωτερικούς σωλήνες που συνδέονται με τον υπόνομο ή την κεντρική σας γραμμή στις αποφράξεις περιστέρι. Οι αγωγοί ομβρίων θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 18 έως 22 μήνες, ακόμη και αν δεν είναι φραγμένοι ή δεν παρουσιάζουν απόφραξη. Το τμήμα αυτό μπορεί μερικές φορές να σπάσει και να χρειαστεί να αντικατασταθεί ή μπορεί απλώς να διαπιστωθεί ότι θα ήταν καλό για το σπίτι σας να εγκαταστήσετε ένα πιο προσβάσιμο στόμιο καθαρισμού στο υπάρχον σύστημά σας για μελλοντικές ανάγκες.

Το καθένα έχει τις ακριβείς μεθόδους και το κόστος του, αλλά όλα σχετίζονται με τη γενική διαδικασία κλήσης ενός υδραυλικού ή ενός επαγγελματία καθαρισμού αποχέτευσης για να καθαρίσει τους σωλήνες. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης όταν σκέφτονται τον ευκολότερο ή καλύτερο τρόπο καθαρισμού μιας γραμμής αποχέτευσης. Ο καθαρισμός μιας απόφραξης της κύριας γραμμής απαιτεί φιδωτό άνοιγμα (γνωστό και ως rodding) ή υδροβολή της γραμμής μέσω ενός αποχετευτικού αγωγού καθαρισμού ή ενός εξωτερικού αεραγωγού αποχέτευσης. Αν και δελεαστικά, τα διαθέσιμα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης DIY θα πρέπει μάλλον να είναι η τελευταία σας λύση για τον καθαρισμό των αποχετευτικών γραμμών και των φραγμένων αποχετεύσεων.

Μερικές φορές, είναι σημαντικό να κάνετε μια επιθεώρηση με βίντεο πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε καθαρισμό ή επισκευή γραμμής αποχέτευσης. Το διαδίκτυο μπορεί επίσης να σας κάνει να πιστέψετε ότι η μαγειρική σόδα και το ξύδι καθαρίζουν τις αποχετεύσεις, αλλά ο αφρισμός που βλέπετε είναι απλώς η αντίδραση των δύο χημικών ουσιών μεταξύ τους. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν άλλα σημάδια απόφραξης ή σοβαρότερου προβλήματος, αν μπορείτε να μυρίσετε καθόλου τις γραμμές αποχέτευσης, μάλλον χρειάζονται έναν καλό καθαρισμό. Αν και κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες, ο καθαρισμός των κεντρικών γραμμών είναι καλύτερο να γίνεται κάθε 18-22 μήνες ή όποτε έχετε κάποιο πρόβλημα απόφραξης ή αργής αποχέτευσης.

Μια επιθεώρηση με βίντεο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί επίσης να αυξήσει το κόστος καθαρισμού αποχέτευσης αποχέτευσης, εάν απαιτείται για τον εντοπισμό της απόφραξης πριν από τον καθαρισμό.