Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι υπόνομοι;

Κάθε 18 έως 22 μήνεςΓενικά, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να καθαρίζουν τις αποχετευτικές τους γραμμές κάθε 18 έως 22 μήνες για να διασφαλίσουν ότι οι σωλήνες τους είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένοι από αποφράξεις σε πρώιμο στάδιο. Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός των αποχετευτικών αγωγών είναι πολύ μεγάλη. Το κόστος για την αντικατάσταση της κύριας σύνδεσης αποχέτευσης του σπιτιού σας μπορεί να ποικίλλει ευρέως, αλλά μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια. Μια γενική σύσταση για τον καθαρισμό των αποχετευτικών α γωγών είναι να ελέγχετε και να καθαρίζετε τις αποχετευτικές σας γραμμές κάθε 2 χρόνια.

Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση. Ο καθαρισμός και η αντικατάσταση των γραμμών αποχέτευσης είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το υδραυλικό σας σύστημα. Βασικά, εάν οι γραμμές αποχέτευσης δεν έχουν λάβει συντήρηση εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και έχουν υποστεί βλάβη λόγω έλλειψης προληπτικής φροντίδας, η κάλυψη δεν θα επεκταθεί. Οι γραμμές αποχέτευσης αποτελούν σημαντικό μέρος του συνολικού υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας, ωστόσο συχνά παραβλέπονται.

Το δεύτερο βήμα θα ήταν να έρθετε σε επαφή με αρκετούς καλά αξιολογημένους εργολάβους αποχέτευσης που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια, ασφάλιση και εγγύηση. Παρόλο που το νερό και τα υδραυλικά σας είναι συνδεδεμένα με μια δημοτική πηγή ή ένα σηπτικό σύστημα, εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση των αποχετευτικών γραμμών στην ιδιοκτησία σας. Παρόλο που μπορεί να μην σκέφτεστε τις γραμμές αποχέτευσης όπως θα κάνατε με τα άλλα υδραυλικά του σπιτιού σας, είναι ένα κρίσιμο κομμάτι των υδραυλικών εγκαταστάσεων που πρέπει να προσέξετε στις αποφράξεις περιστέρι. Με την πάροδο του χρόνου, το χαρτί τουαλέτας, οι σερβιέτες, τα χαρτομάντιλα προσώπου, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και πολλά άλλα μπορούν να φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, προκαλώντας δραματική απώλεια στη λειτουργία των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.

Ως σταθερό προληπτικό μέτρο, οι γραμμές αποχέτευσης θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δεκαοκτώ έως είκοσι δύο μήνες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, ο καθαρισμός της αποχετευτικής σας γραμμής μπορεί να διαρκέσει από μισή έως 5 ώρες. Εάν οι σωληνώσεις σας υπέστησαν ζημιά λόγω κακής κατασκευής ή εάν το πρόβλημα απομονώνεται στα όρια των θεμελίων του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να καλύπτεστε με ασφάλιση αντικατάστασης γραμμής αποχέτευσης μέσω του συμβολαίου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων αποχέτευσης, ιδιαίτερα αν έχουν ένα παλαιότερο σπίτι και δεν έχουν εξασφαλίσει την υπηρεσία αυτή στην πρόσφατη μνήμη.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθαρισμό αποχέτευσης υπονόμων, φροντίστε να καλέσετε τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και τα επίπεδα υπηρεσιών, ώστε να μπορείτε να έχετε μια σύγκριση μήλων προς μήλων για το τι προσφέρει αυτή η εταιρεία σε σύγκριση με άλλες.