Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός της κεντρικής σας αποχέτευσης;

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης όταν σκέφτονται τον ευκολότερο ή καλύτερο τρόπο καθαρισμού μιας γραμμής αποχέτευσης. Η διαδικασία καθαρισμού της γραμμής αποχέτευσης μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα και είναι εργασία που εκτελείται γενικά από αδειούχο υδραυλικό. Ο καθαρισμός μιας απόφραξης της κύριας γραμμής απαιτεί φιδάκι (γνωστό και ως rodding) ή υδροβολή της γραμμής μέσω ενός αποχετευτικού αγωγού καθαρισμού ή ενός εξωτερικού εξαερισμού αποχέτευσης. Η απόφραξη μιας κύριας γραμμής αποχέτευσης διαρκεί συνήθως μία έως τέσσερις ώρες, αν και οι πιο σοβαρές αποφράξεις μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να αποκατασταθούν.

Ο κοχλίας θα ξεκινήσει από την περιοχή της απόφραξης, όπως η αποχέτευση του ντους, και θα φτάσει μέχρι τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης. Για παράδειγμα, μια πλήρης απόφραξη μπορεί να απαιτεί επαγγελματικό καθαρισμό της γραμμής μαζί με οπτική επιθεώρηση, ενώ μια απλή απόφραξη από λίπος μπορεί να διαλυθεί με ένα καλό καυστικό καθαριστικό. Είτε είστε έμπειρος είτε ολοκαίνουργιος ιδιοκτήτης σπιτιού, ο εντοπισμός του πότε και αν χρειάζεται να καθαρίσετε την κύρια γραμμή αποχέτευσης δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Ορισμένες αιτίες ενός προβλήματος με την κύρια γραμμή αποχέτευσης δεν μπορούν να βοηθηθούν, όπως οι ρίζες δέντρων που βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στους σωλήνες σας και μπλοκάρουν το σύστημα στις αποφράξεις περιστέρι.

Επίσης, όταν βγαίνουν φυσαλίδες νερού από το ντους ή την μπανιέρα όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να έχετε βουλωμένο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο. Η κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι πολύ μεγαλύτερη και, επομένως, συνήθως μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερο όγκο, από τη μέση αποχέτευση του σπιτιού σας. Η μάρκα είναι επίσης γνωστή για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει την επιθεώρηση της εν λόγω περιοχής ή της γραμμής αποχέτευσης στο κόστος του συνολικού έργου, όταν η επιθεώρηση κρίνεται απαραίτητη. Διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις απαραίτητες γνώσεις για να καθαρίσουν τη σηπτική σας δεξαμενή χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία κανενός.

Εάν περισσότερες από μία αποχετεύσεις ή άλλα υδραυλικά εξαρτήματα έχουν βουλώσει, μπορεί να έχετε απόφραξη στην κύρια γραμμή αποχέτευσης που εξυπηρετεί ολόκληρο το σπίτι σας. Συνήθως, αν παρατηρήσετε παλινδρόμηση από τη μπανιέρα ή το νεροχύτη σας, η κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι φραγμένη ή μπλοκαρισμένη. Στην πραγματικότητα, οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται κυρίως για συντήρηση ή μετά από εκτόξευση με πίδακα ή ράβδο για να διασφαλιστεί ότι οι σωλήνες παραμένουν καθαρότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ευτυχώς, ο καθαρισμός των αγωγών ομβρίων είναι μια υπηρεσία που μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλους καθαρισμούς ή αφαιρέσεις απόφραξης, από τον ίδιο τεχνικό.