Ποια είναι τα σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης;

Δεδομένου ότι ένας αποχετευτικός αγωγός είναι ιδανικά αεροστεγής, με εξαίρεση τις καμινάδες εξαερισμού στην οροφή που επιτρέπουν στα λύματα να κινούνται προς τα κάτω, πρέπει να διερευνήσετε τυχόν οσμές που αναδύονται. Εάν έχετε αντιμετωπίσει κάποιο από αυτά τα προβλήματα με το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού και της επιχείρησής σας, χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια. Τα τρωκτικά κάνουν τα σπίτια τους στους υπονόμους και μπορούν να τρυπώσουν μέσα από τις πιο μικρές ρωγμές για να βρουν το δρόμο τους προς το σπίτι σας. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, τα καταπράσινα σημεία στην αυλή σας που είναι πράσινα, ζωηρά και ακμάζουν, ενώ όλα γύρω τους γίνονται καφέ, είναι σημάδια που δύσκολα μπορεί κανείς να παραβλέψει για μια γραμμή αποχέτευσης που έχει καταρρεύσει.

Αν μυρίζετε αέρια αποχέτευσης στο σπίτι σας, οι πιθανότητες είναι ότι είτε έχετε στεγνή αποχέτευση στο δάπεδο του υπογείου σας είτε σπασμένη γραμμή. Αυτά τα σημάδια είναι πολύ σημαντικά, επειδή μια πλήρως καταρρεύσασα γραμμή αποχέτευσης θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο για την επισκευή από ό,τι η προληπτική συντήρηση. Ένας καθαρισμός με φίδι και κάμερα μπορεί να εντοπίσει περιοχές που προκαλούν ανησυχία κατά τη διάρκεια μιας επισκευής αποχέτευσης, αλλά συνιστάται τακτική συντήρηση και ριζοκτονία για να αποφύγετε τα προβλήματα εξαρχής. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βεντούζα για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας ή ένα φίδι για να καθαρίσετε μια μικρή απόφραξη στο νεροχύτη του μπάνιου σας, δεν μπορείτε να αναλάβετε την επισκευή της γραμμής αποχέτευσης.

Ο σπασμένος σωλήνας θα επιτρέψει τη διαρροή υγρασίας πίσω από τους τοίχους, προκαλώντας κρυφές ζημιές από μούχλα που μπορεί να κοστίσουν χιλιάδες δολάρια για να διορθωθούν. Αν βλέπετε περισσότερα ζωύφια από το κανονικό και ένας εξολοθρευτής δεν μπορεί να τα ξεφορτωθεί, ελέγξτε τις γραμμές αποχέτευσης στις αποφράξεις περιστέρι. Εάν παρατηρήσετε ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι σας συνοδευόμενη από οσμή αποχέτευσης, τότε πιθανότατα έχετε σπάσει τους σωλήνες αποχέτευσης των λυμάτων σας. Η επιθεώρηση της αποχετευτικής σας γραμμής με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) μπορεί να καθορίσει τη θέση του σπασίματος και αν μπορεί να επισκευαστεί ή αν πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρη η γραμμή.

Εάν η γραμμή αποχέτευσης περνάει κάτω από δρόμο, μπορεί να εμφανιστεί ζημιά στην άσφαλτο λόγω του υγρού εδάφους από κάτω. Οι νεροχύτες, οι μπανιέρες και οι τουαλέτες που βουλώνουν συνεχώς και διαρρέουν βρώμικα νερά αποχέτευσης στα πατώματά σας μπορεί να οφείλονται σε κάτι περισσότερο από έναν φραγμένο σωλήνα αποχέτευσης. Τόσο τα τρωκτικά όσο και τα έντομα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και πρέπει να αντιμετωπιστούν μαζί με την ίδια τη θραύση της γραμμής αποχέτευσης. Αλλά αν όλες οι αποχετεύσεις φαίνεται να είναι φραγμένες και δυσκολεύεστε να τις καθαρίσετε, αυτό μπορεί να είναι σημάδι σπασμένης γραμμής αποχέτευσης.